Låt brösten sväva fritt, och älska Magnus Betner!

Hur kommer jag klara mig i denna värld utan klassen? Där kunde man alltid diskutera
relevanta frågor, och ALLA var intresserade och förstod. Det är så stor skillnad motför i övriga världen.
INGEN känns positiv till att prata jämställdhetsfrågor. Varför inte?

Nja, folk är väl kanske rädd för att verkligen bry sig om någonting, för om man bryr sig för mycket kanske man blir sedd som överspänd och jobbig. Okej, jag är väl jobbig då. Men ni alla neggjävlar är då lika jobbiga för mig i så fall.

Låt kvinnors bröst sväva fritt på badhus och utebadplaster!

Det gör ju männens också...I grunden är det ju
ingen skillnad, de är bara bröst med vårtor. Men bara för att kvinnans kropp blivit så överdrivet sexualiserad i media m.m. så anses kvinnans bröst så jävla mycket viktigare och speciella; viktigare att då också gömma eftersom de anses för sexiga för att visa. Med innerlig bitterhet inser jag att vårt samhälle FAKTISKT VILL HA DET SÅ OCKSÅ...!!

Folk säger till mig: men linn, om alla skulle sluta ha bikiniöverdel skulle ju brösten till slut bli tråkiga och inte lika intressanta?

SVAR: Ja, men det är väl bra?! Jag BRYR MIG INTE om mina bröst slutar vara intressanta för dig. DOM ÄR INTE TILL FÖR DIG, bara mig. Om du tycker att de blir äckliga eller ointressanta efter ett tag, SYND FÖR DIG DÅ! HELLRE LUFTAR JAG VÅRTORNA ÄN ATT TVINGAS IN I EN BIKINIÖVERDEL BARA FÖR ATT DU SKA FÅ UPPLEVA DET ROLIGARE ATT TITTA DÅ.

Och tänk efter, skulle verkligen din kille sluta tycka att dina bröst är sexiga, bara för att de visas nakna på stranden? Jag tror inte det. Jag menar vadå, jag tycker ju fortfarande att min killes bröst är sexiga fastän dom är nakna på stranden. - Men det är ju inte samma sak! , skulle många säga. Men tänk efter; egentligen är det ju faktiskt samma sak. Det är bara våra vanor och normer som får oss att känna negativitet till sådant som är nytt och avvikande.

Så mycket är socialiserat. Hela samhället, hela jag, hela jag som kvinna. Jag lär mig som spädbarn att jag är och blivit kvinna. Men den diskussionen orkar jag inte gå in på nu. Det där hoppas jag att samhället börjar förstå nu, inte minst genom Magnus Betners framgångar som komiker. HAN ÄR JU DEN BÄSTA FEMINISTEN :)
Ni som inte lyssnat på honom, lyssna. Han sammanfattar grunderna för feminism på ett konkret och förståeligt sätt!
Kategori:
1 Hanna:

skriven

Jag älskar att disskutera med dig också. Du står för vad du tycker och kommer med sakliga i relevanta argument! Det tycker jag är väldigt viktigt. Och ett hurra för att du äntligen hittat in i bloggvärlden, ännu en intressant blogg att läsa.
Nakna bröst på badhuset. Ja, jag tycker väl att kvinnor har rätt att välja sina badkläder. Personligen skulle jag aldrig gå på badhuset topless och det beror på att brösten idag är så saxualiserade. Jag vill inte ha kåta blickar från gubbar. Dessutom kan jag förstå att så länge brösten är en sådan sexsymbol så kan det vara känsligt för vissa tittare. Tänker då främst på fjortispojkarna som redan har problem att hålla ned den som det är. Att då fara och simma med skolan och omges av nakna bröst kan nog vara en helvetes pina.
Samtidigt finns det kulturer där brösten inte är så sexuellt fixerade. Där kvinnor inte täcker någonting annat än könet.
Detta är en klurig fråga för en västerlänning som växt upp med nakna silikonbröst i playboy = sexigt.

2 Jw

skriven

För att vara ärlig tycker jag inte det har något med jämställdhet eller feminism att göra. Jag ska förklara någon dag på bloggen :P

Iaf. top note: lägger en länk till din blogg på min blogg, du har iaf intressanta bloginlägg, so far. Samt var genus ett ganska stort område i min kurs också. Därav intressant.