BTW!

Fick ett brev hem med mina betyg i veckan. Jag har nu klarat min första högskolekurs! Genusvetenskap, Makt och Kön A, 30 hp.. (hp?)

Så skönt att det är över, men så skönt att jag faktiskt har gått den, fått det gjort och klarat den! Fin merit till framtiden :)
Kategori:

mysigt

När man har gjort klart löpningen på torsdagarna känns det som att helgen kommit. Det enda som fattas är att Tobbe ska komma hem. Har städat i köket och handlat, känns som att jag har varit duktig ikväll.

Men jag glömde att låsa bilen. Tur att jag kom till insikt och cyklade tillbaka... hade varit lite jobbbigt annars :P

jajje... är sugen på fest. men det får vänta. har ju coopertest på tisdag. kanske nästa helg??? taaggar!!

Hanna, min ängel, insåg idag att du verkligen skulle försvinna. Varför är man så dålig på att verkligen hålla kontakten? Men jag antar att jag hela tiden har fallit in i någon slags trollsk säkerhet; att du alltid funnits till hands och varit så behagligt nära här hemma i Skellefteå, ett slags skönt vetande att du ändå alltid är här dvs. Men jag önskar dig en sååå rolig resa!! Det är du värd.

so long.
Kategori:

insikten?!

Insåg just att jag nyss skrev världens mest ovärda inlägg. Radade bara upp information om vad jag har gjort under helgen. Som om alla skulle vara såå intresserade. Ne. I och för sig har mina tidigare inlägg inte heller varit så värda, och få har nog varit riktigt intresserade. Men å andra sidan skrev jag dessa för min egen skull lite grand, när det kliat i fingrarna, ni vet.

Bristen på "värdhet" i mina inlägg, speciellt detta om i helgen, kan väl tänkas ha och göra med bristen på bättre vetande. Har helt enkelt ingenting att tycka just nu. Därför fyller jag orden med information om mitt liv....
Kategori:

Helgens händelser

Helgen har gått fort. Den började med fotbollsträning som vanligt,  och därefter blev jag uppplockad av Tobbe för att fortskrida  mot min mormor och morfar på Getberget. Moffe fyllde 73, grattis till honom! Vi blev bjudna på fika, tårta och smörgåstårta, och vid niotiden begav vi oss hem igen för att se en film eller nått.

Dock var vi båda så trötta. Vi orkade knappt bestämma oss för vad vi skulle göra eller vilken film vi skulle se.
Men vi behövde inte bestämma oss. Tobbes syrra tvingade oss att agera fyllechaffis, och när vi ändå var ute skjutsade vi Frank.

När vi kom hem igen gick vi och la oss direkt. 23.00 en Fredagkväll somnade Tobba och Linn i varandras armar, trötta men lyckliga. Kan det bli bättre?

Lördagen var också nice. Såg tobbes hockeymatch, Fan jag har börjat gilla hockey!! Vad hände?! :P Såg dansväxhusets dansföreställning också. SUUUUUGET EFTER DANSEN!!! OJA.
Sen blev det mys hemma hos Lisa, och sen vidare för att skjutsa Tobbe och hans kompisar till staan.
Somnade på soffan men väcktes av Tobbe när han kom hem vid tvåtiden, han hade med sig två skrov.

Plus att han hade tagit med sig tusentals plastbestick från max. Värt? De ligger nu och skräpar i besticklådan. Men de kan vara bra att ha, tycker han.


Helgen avslutades med en helt däckad söndag, inklusive en sväng på mataffären och träningen.
Kategori:

De luktar konstigt på Enator

Redan har orosmolnen börjat sväva. Bara efter en vecka på städ börjar koncentrationen på det jag ska göra flyta bort. Efter att ha moppat och torkat ett ex antal kontor börjar mitt sinne fokusera på lukter, kläder och saker som ligger på kontoren, istället för mina arbetsuppgifter.


Är det bara jag, men visst kan man utläsa av kontorets lukt om det är en man eller en kvinna som brukar jobba där?

Jag vet att jag är konstig. Men dessa tankar och gåtor är det enda nöjet jag kan ägna mig åt på arbetstid. Men det är hemskt hur jag kategoriserar kön egentligen. Exempel: Jag kom in på ett kontor och fick direkt känslan att det var en kvinna som jobbade där (vilket det faktiskt var), men så såg jag en snusdosa och direkt ändrade jag min uppfattning till att det skulle vara en man som jobbade där.

Hur i hela fridens namn kan jag vara så inpregnerad att jag sammankopplar snusdosor med män och inte med kvinnor? Blä. Nästan skrattretande. Haha.


Kategori:

fan va jag är sämst

Jag kämpade som fan på löpningen. Jag kan inte säga att jag bara mesade idag, eller att jag bara hade dålig inställning. Som vanligt hamnade jag långt efter på de två sista löpningarna. Mina baksidor krampade, drog ihop sig, drog ihop sig. Så eländigt. Men vad ska man göra? Antagligen fick jag väl krampkänningar för att jag vart så utmattad. Och då har ju träningen gett allt den kan ge mig, även om jag sackade efter.

Ska jag verkligen vara missnöjd när jag verkligen gjorde allt? Man kan ju inte göra mer än så? Jag får kanske bara acceptera att jag inte har lika bra kondis som de andra. Jag ska försöka följa Matildas råd: "deppa inte över löpningen utan fokusera mer på fotbollsträningarna, det är ju de som betyder mest."

Självklart ska jag ta löpningen seriöst, jag behöver den. Men jag behöver ju inte gräva ner mig i desperat melankoli.
Kategori:

Carolina Gynning

Vilket skämt.
Kategori:

modedepression?

Seriöst. Blir tokig på alla modeskribenter och modebloggare. DEN ENDA SOM LYCKATS EGENTLIGEN MED
DETTA ÄR HANNA JONSSON, HON FÖRDOMER IAF INTE ANDRAS STIL. När hon var aktiv skribent på norran skrev hon i sin modekrönika om olika typer av stilar och vad som är inne osv. Fast samtidigt poängeterar hon att man inte kan säga vad folk ska ha på sig, allt är nyskapande och ingenting är FEL.

När mode börjar beskrivas som måsten tycker jag att det börjar lukta suring.
När man fördömer dem som inte köper de allra senaste av blaha blaha (är så ointresserad så jag kan inte komma på nåt märke), för tusentals kronor har man ju fått allt om bakfoten. Modenycker har tragiskt nog en tendens att sätta värde på människor utifrån hur bra man följer dem.

Och hur kan man framhäva sig själv som "bäst på mode" hela tiden? Vadå, vem som helst skulle ju kunna titta i lite tidningar och modeshower och därefter börja skriva spalter om mode, som om man visste allt. Egentligen är det ju bara språket man behöver. Jag skulle då kunna ordbajsa om mode hur mycket som helst, bara jag ville.
Men betyder det att jag har rätt?


Hellre läser jag faktatidningar om och från Gudrun schyman än nån skvallerblaska om anorexiaälskande Nicole Ritchie och hennes kläder :)
Kategori:

Eva kingen :)

Det är så roligt att prata med dig eva. Du är så öppen! :D
Kom ihåg att du alltid kan komma till mig, även om du bara vill kalla mig idiot. (oj, fjortissnacket?) haha
Med andra ord har jag haft en trevlig kväll. Blev bjuden på käk och gick sedan hem i yrvädret.
helt okej.

Andra dagen på arbetet imorgon.
Kategori:

Nog pratat

Nog pratat om problem. Idag var min första dag på jobbet. Arbetsförmedlingen har
många korridorer och kontor, många stolar och sopkorgar att flytta för att komma åt med moppen.
men vafan :) det var rätt nice ändå. och jag har ju inte många timmar.
man är ju hemma före man ens hunnit börja. Perfekt ;)

Börjar kl. 6 imorgon bitti, och chansen att hinna till morgonträningen då är stor.
Hoppas!
Hoppas också på roliga övningar. Kanske skott som förra gången? Fast jag hoppas dock inte att jag ska träffa fel som då, och få en stor och uppsvullen fot. Blödning kallas det. På ett volleyskott?! Pinsamt.

Kategori:

vilket sammanträffande!

Alldeles nyss klagade jag på att ingen var intresserad av att diskutera jämställdhetsfrågor.
Och vad händer? Jehovas Vittnen knackar på dörren! hahaha
Och vad har de med sig? En tidning om våld mot kvinnor, och vad bibeln säger om det!
Lite road var jag när hon i trapphuset fick läsa ett avsnitt ur bibeln, som sa att man skulle ära sin kvinna,
sin kvinna som är svag och ömtålig.

Hon ba: och vad gör istället samhället mot dessa kvinnor?
Jag ba: så bibeln menar att kvinnan är svag och ömtålig, och måste bli skyddade och omhändertagna av våra män för att vi ska klara oss?
Hon ba: Ja.
Jag ba: okej, jag kanske börjar prenumerera på den här tidningen, det är alltid intressant att få in många åsikter och perspektiv i ämnet.

De två kvinnorna såg väldigt nöjda ut, de verkade till och med intresserade när jag berättade att jag läste genusvetenskap. Fast deras första fråga var: vad är det?

DET är däremot ganska otroligt, de vet inte ens vad genus är och de går ut och informerar om våld mot kvinnor?! De måste skämta. Fast de gör de inte. De menar ju inget illa.
Men okunskapens bittra äpple visar sig tydligen även här. Religion och genusforskning verkar sannerligen inte ha sammarbetat. hahaha
Kategori:

Låt brösten sväva fritt, och älska Magnus Betner!

Hur kommer jag klara mig i denna värld utan klassen? Där kunde man alltid diskutera
relevanta frågor, och ALLA var intresserade och förstod. Det är så stor skillnad motför i övriga världen.
INGEN känns positiv till att prata jämställdhetsfrågor. Varför inte?

Nja, folk är väl kanske rädd för att verkligen bry sig om någonting, för om man bryr sig för mycket kanske man blir sedd som överspänd och jobbig. Okej, jag är väl jobbig då. Men ni alla neggjävlar är då lika jobbiga för mig i så fall.

Låt kvinnors bröst sväva fritt på badhus och utebadplaster!

Det gör ju männens också...I grunden är det ju
ingen skillnad, de är bara bröst med vårtor. Men bara för att kvinnans kropp blivit så överdrivet sexualiserad i media m.m. så anses kvinnans bröst så jävla mycket viktigare och speciella; viktigare att då också gömma eftersom de anses för sexiga för att visa. Med innerlig bitterhet inser jag att vårt samhälle FAKTISKT VILL HA DET SÅ OCKSÅ...!!

Folk säger till mig: men linn, om alla skulle sluta ha bikiniöverdel skulle ju brösten till slut bli tråkiga och inte lika intressanta?

SVAR: Ja, men det är väl bra?! Jag BRYR MIG INTE om mina bröst slutar vara intressanta för dig. DOM ÄR INTE TILL FÖR DIG, bara mig. Om du tycker att de blir äckliga eller ointressanta efter ett tag, SYND FÖR DIG DÅ! HELLRE LUFTAR JAG VÅRTORNA ÄN ATT TVINGAS IN I EN BIKINIÖVERDEL BARA FÖR ATT DU SKA FÅ UPPLEVA DET ROLIGARE ATT TITTA DÅ.

Och tänk efter, skulle verkligen din kille sluta tycka att dina bröst är sexiga, bara för att de visas nakna på stranden? Jag tror inte det. Jag menar vadå, jag tycker ju fortfarande att min killes bröst är sexiga fastän dom är nakna på stranden. - Men det är ju inte samma sak! , skulle många säga. Men tänk efter; egentligen är det ju faktiskt samma sak. Det är bara våra vanor och normer som får oss att känna negativitet till sådant som är nytt och avvikande.

Så mycket är socialiserat. Hela samhället, hela jag, hela jag som kvinna. Jag lär mig som spädbarn att jag är och blivit kvinna. Men den diskussionen orkar jag inte gå in på nu. Det där hoppas jag att samhället börjar förstå nu, inte minst genom Magnus Betners framgångar som komiker. HAN ÄR JU DEN BÄSTA FEMINISTEN :)
Ni som inte lyssnat på honom, lyssna. Han sammanfattar grunderna för feminism på ett konkret och förståeligt sätt!
Kategori:

Så var jag klar med genus!

Lyssna nu alla jämställdhetsfans och genusfolk, jag är klar med kursen!! (inväntar dock svar på om jag klarat den)
Inga mer resor till umeå, (förutom nu på torsdag), ingen mer nackspärr och knäont i stolar som
inte alls är tillverkade för korta personer som mig.

Men frågan kvarstår, vad blir det av mig nu? Springvick på städ är kanske inte så mycket att hurra över.
Eller är det det? Jag kommer leva på noll i åtminstone två månader nu. Men jag är van så det blir nog inget större problem.

Jag och Tobbe har ju i alla fall våran efterlängtade bil nu, och det får man ju vara glad över!
Kategori:

Till och med jag?

Till och med jag börjar blogga. Men det känns bra, helt naturligt. Ganska stor skillnad motför skolans krav.
Här kan man skriva det man vill, när man vill, om man orkar.
Plus att det är ett himla bra sätt att hänga med i vännernas liv. Vänner som man inte allt för ofta träffar så mycket längre. Sorgligt, sant.

Kategori: