Halsen?

Mjaa...har feber idag, och har audition imorgon. Bådar gott? Under yogan, när jag tittade på, började jag bli yr. Så efter lunch åkte jag hem, kände mig yr som när man är bakis, tog febern som visade positivt. Dock inte höga grader. Men ändå. Och jag undrar om jag inte börjar känna mig skrovlig i halsen. Men det är nog mer hypondrikertankar.

Orosmoln.
I´ll ge gone in a few hours.
Kategori:

To Mimmi and many others - Barcelona

För att gå lite djupare in på Barcelona-grejen: Tobias och en kompis i hans hockeylag funderar på att dra och spela hockey i barcelona (eller möjligen paris eller nice) nästa säsong. De får gratis lägenhet och gratis utbildning till att studera spanska. Hyffsat sweet!! Men det som är mest sweet är ju att vi tänkte dra en rövare så att JAG OCH EN KOMPIS KUNDE BO GRATIS OCKSÅ. Hur då? Jo, genom att Tobbe och hans kompis flyttar ihop, fast de ber förstås om var sin lägenhet så att jag och en kompis kan bo där istället. Moahaha. Olagligt. Kanske. Spela roll?

Anyway, Mimmi är du på? Du var en av dom första som jag tänkte på. Jag har dock gett förtur till Karro osv, men om hon inte kan så ;) Tänk: 8 månaders glidande i Barca, samtidigt som man kan dansa salsa och ta asmycket andra danslektioner så att man blir kingen av alla kingar. ( så att jag möjligen kan komma in på nån dansskola nästa år)Nu är det bara upp till Tobbe att verkligen styra detta så att det blir av! Kanske inte helt lätt....
Kategori:

Mockingbird

Jajjamen. Solo till Eminem, blir kingen. Hoppas danhögskolan gillare. Modernt i högsta grad. Moahaha.

Annars så händer inte mycket här i världen. Har suttit på arselt och tittat på hela dagen då alla andra dansat så vackert, tack vare mina bravader igår då, så att säga. Nu förlitar jag mig helt på linnex och tigerbalsam.

Vi drar klockan 5 imorgon. Men Karro, har du någon aning om vart vi ska? Hur ska vi ens hitta dit på morgonen? Mjao Mjao!?!I övrigt kan jag meddela att det har varit kallt som in i norden här idag. Det var till att ta fram vinterjackan igen. Ska jag till och med behöva resa i den imorgon? hm. Äckligt varm på tåget?
Kategori:

Måndag

Min cykel är trasig och jag har för närvarande noll kronor på kontot. Jag äter av Tobias mat för att överleva och inväntar fredag och "löning" med iver. På grund av allt detta var jag tvungen att gå till skolan idag. Suck. Man borde inte klaga egenligen men en halvtimmes stressig promenad är ganska jobbig på morgonen, särskilt när man sträckt sig i baksidan och har skavsår på hälarna. (har ju inte råd till skavsårsplåster)

Men men. Angående pengarna är det synd om mig, men jag kan inte klaga på låret. I söndags var jag nämligen ute och sprang och for iväg och gymade en sväng, och råkade visst glömma bort min skada. Det gick ganska bra att träna men det är värre idag. Och självklart kunde jag ju inte hålla mig från att dansa balett och jazz under dagen idag.

VÄrldens underbaraste jazz för övrigt. Astaggad nu på musikalaudition. Drar på onsdag igen. Hektiga tider. Tobbe hinner inte med. Stackarn. Haha
Idag har vi också haft vår sista sånglektion. Det gick väl hyffsat. Är inte säker på min andra låt, Big spender. Det här var nämligen första gången jag övade den med piano till, och det blev helt annorlunda motför vad jag har övat hemma tillsammans med youtube.

Gud. Jag minns när jag med glädje berättade för pappa att jag skulle gå musikalutbildningen i Göteborg, när jag typ var 16 år. Då hade jag fullt upp med fotbollen men drömde redan då om rampljuset. Och nu står jag här, och söker iaf. Trodde aldrig det skulle bli av men det blev det :) Tjoho

Nu blire fiskpinnar och potatismos.
Kategori:

Inte död. Mycket väl levande.

Nej, jag är inte död. Jag har bara inte skrivit på drygt en vecka. Och jag har inte saknat det heller. Ibland har man skrivarvärk så att det sjunger om det och ibland så vill jag inte ens vara i närheten av datorn.

Anyway...lite update då. Köpenhamnsredan var lång och jobbig, samtidigt rolig eftersom jag fick lite sällskap av Josefin från Skellefte/Örebro. Ingen av oss kom vidare till omgång tre, så vi deppade tillsammans genom att gå ut och supa skallen av oss i köpenhamn. Lugn, jag söp inte skallen av mig. Men jag mådde faktiskt sate dagen efter.

Jag spydde och sket stup i kvarten på den 6 timmars långa bussresan hem, som avgick 08.50 på morgonen.
Det fanns heller inget vatten att tvätta händerna, så ni kan ju tänka er hur jag luktade där jag låg utfläkt i mitt säte. HAHAHA. Man kan inte göra annat än skratta. Men vet ni vad som känns skönt? Jag ger faktiskt blanka fan i att det sket sig i Köpenhamn. Jag är inte ens brydd. Även om jag var så nervös inför solot så att jag skakade, och så att jag inte kunde göra mig själv rättvisa...

Kanske beror denna nyupptäckta känsla på att jag har BARCELONA som B-plan till nästa år. Leva gratis i lägenhet och bara DANSA DANSA DANSA tills jag bli KINGEN AV ALLA KINGAR!!!!!!!!!!!!!!MOAHAHAHAHA: Känn friheten att känna er avunsjuka!
Kategori:

Packat och klart.

Jepp. Så är det. Och maten ligger redo i frysen och pengarna väntar på att få brännas på kontot....

till en sovsal för 6 pers. Hoppas ingen är rökare.
Kategori:

Snart

Ja, inte kan jag säga att jag inte fått vila detta lov. Det är nog det enda jag gjort. Jag har gjort det, och nu är jag grymt less. Fast jag ska inte klaga egentligen, igår låg jag ute hela dagen i bikini och solade ute på vår lite utegård. Fantastiskt. Jag är inte bränd och brun men det känns ändå att huden fått sig lite sol.

Igår softade jag med Karro framför Robinsson, och Fredags var vi här på kvällen, plus Johanna. Solen sken lika fint då. Jag och Karro njöt i fulla drag när vi under dagen var och tittade på våra killar när de lirade inlineshockey.

Och imorgon åker jag till Danmark. Det börjar dra ihop sig rejält nu, jag övade en sista gång på solot idag. Får helt enkelt nöja mig, blir nog inte så mycket bättre än såhär vid det här laget. Nu är det slumpen och nervositeten som avgör om jag kommer kunna framföra det som det är tänkt. Spännande. Jag kanske floppar totalt? Eller gör succé. Vem vet, jag är dock jävligt orolig för min skadade baksida som inte är bra än. Men men.

Håll alltså tummarna för mig på tisdag! Om jag inte är på skolan på Fredag är det ett gott tecken.

Kategori:

Trött

Asså. Ibland blir man så trött på sig själv, less på sig själv. Kan man inte bara bli lite roligare? Man längtar efter att få alla andras kvalitér, uteseende etc. Fast efter en stunds betänketid blir man så jävla less på alla andra också så man vill spy över alla, och en själv. Förutom Tobbe som ligger snällt och sover i sängen. Jag är uttråkad. Det är ordet. UTRÅKAD.

Jag är less på datorn, den kan inte ge mig mer tillfredsställese kl. 11.58 en fredag. Alla snackar om att det är så trist i Skellefteå, men vafan det händer ju inte mer någon annanstans, förutom att det kanske är mer folk på uteställena en festkväll.


Ge mig ett liv idag?


Kategori:

Helmysig kväll

Åh. Helmysig Påsktorsdag. Jag, Tobbe, Masod och Karro tog en liten mysarkväll. För att lära känna varandra lite bättre hihi*. Vi lagade världens godaste mat, åt, och åt igen. Och slutligen åt vi igen, chockladpudding och grädde och en massa godis. Jag har grymt ont i magen idag. Men det var det värt. Såg en grymt dålig film för övrigt, om soldater i Irak. Handlingen? Jag somnade efter halva filmen, vilket kanske mest berodde på mitt brännande lår.

Tobbe hade nämligen smörjt in mitt lår med mitt nyinköpta Linnex. Det fungerar som ett deostick, typ. Så det är ju bra. Men satan i gatan, jag höll på dö av brännskador. Man skulle egentligen bara dra två gånger, men Tobbe körde bara på.


173 spänn också. Har egentligen inte råd.

Kategori:

Ja kära hjärtaness

Frank, kära Frank. Dina påståenden är lika grava som en två-årings. Ack är du inte ensam om att tycker som du tycker, och med dina lustiga inlägg lär du väl få med dig tusen fler till okunnighetslandet. Störande. Ännu en som jobbar emot jämställdhetens verkliga betydelse. Men självklart har ju alla rätt till en åsikt och diskussion, och det är ju positivt med Franks blogg. Men vad konsekvenserna blir är en annan sak. Det var ett tag sen nu jag slutade plugga genusvetenskap i Umeå, och jag saknar det oerhört. Man tappar kunskap lika fort som man får den. För ett år sedan hade jag kanske varit bättre rustad för att argumentera och låta trovärdig.

Men det är ju det som är så himla hemskt i den här kunskapsgrenen. Hur duktig och kunnig man än är, hur mycket man än har pluggat och har facit i handen, SÅ VILL inte samhället se ojämnställdheten och göra förändring. Som Frank kommer fram till: Varför kan inte män få vara män och kvinnor få vara kvinnor? Varför göra ett smack när allt har fungerat så bra tidigare?


Men det är ju det det inte har. Ingenting har ju fungerat. Och om man tror att jämställdhet i största allmänhet handlar om att kvinnor ska börja göra manssysslor, så är man ju helt fel ute. Självklart är det ju bra att vi bryter dessa könsmönster, men jämställdhetsperspektivet är vidare än så. 

Åh, jag blir så trött och less på diskutera med dom som verkligen inte vill förstå, men dom som helst av allt vill att Feminister ska vara elaka jävlar. Men varför diskuterar jag ens? Jo, för jag kan inte hålla mig. Jag vill tro att folk ska öppna ögonen nån gång.
Kategori:

Uppdrag granskning!

Fy fasen! För dryg två timmar sen satt jag och zappade mellan kanalerna, och hoppades innerligt på att något roligt tv-program skulle dyka upp för att liva upp mig.

Och vad ploppade upp där i rutan, jo Uppdrag granskning!
Det var uppföjaren på programmet då de avslöjade att en vaktmästare i Vännas krossade kistlock med skopan vid gravsättningar. Och vet ni vad dom kom fram till? Att nästan alla fösamlingar i sverige förstör kistlocken på nått sätt!

Uppdrag granskning ringde runt och låtsades vara vaktmästare som ville ha råd om hur man kunde undvika sättningar, och vaktmästare efter vaktmästare påpekade att man skulle packa jorden med skopan på ett sånt sätt så att kistlocket gick sönder så att luftrummet emellan försvann. En del vattenfyllde också så att jorden ska bli tung, så att kistlocket därav skulle gå sönder, istället för att använda skopa.

Men helt ärligt. Det här är en jävligt svår fråga. Nu står vaktmästaren i Vännas åtalad, för någonting som han blev upplärd att göra, och för någonting som de flesta andra vaktmästare i Sverie också gör. Martyr?

Iaf så gick jag in på Svt:s hemsida för att chatta med programledaren. Himla intressant att läsa alla frågor som kom in. Jag skickade också in en fråga faktiskt, i all hast samtidigt som mamma ringde i telefonen. Frågan blev visst inte så väl utvecklad, så svaret blev inte heller det jag önskade. Check it out:


Fråga:Vad händer då när kistlocket trycks ned, blir trycket så kraftigt att kroppen tar stryk?!Malin
Svar:Det är nog ingen som har kontrollerat det


Nä. Inte så mycket till svar. Det är väl ingen som har kollat, men vaktmästare borde väl veta hur hårt och långt de pressar ner locket, och hur mycket kroppen borde skadas? Eller jag vet inte. Jag har ingen aning. Även om det känns hemskt att locket ska krossas så verkar det ändå vara svårt att undvika. Det verkar ju krossas av jorden ändå, oftast.
Kategori:

Så vettiga, och unga.

Här har ni lite inblick i jag och hannas bloggkonversationer, hahaha:
Hanna om Så många, vad att välja?:

 

Har funderat lite på det där med ord och dess innebörd. Tror att många använder ord som just kärringar utan att tänka på att det ursprungligen betyder.
En vän till mig berättade precis om hur hon fick reda ut skillnaden på begreppen hora och slampa, för hennes arbetskamrater. Hora tar betalt och en slampa "knullar runt" frivilligt/gratis (hur man nu väljer att uttrycka det).
Ordet kärring har ju en negativ klang och är ju i grunden ett ord som syftar på kvinnor. Men jag måste erkänna att jag själv använder det och då utan att tänka på dess egentliga innebörd. Idag betyder nog ordet typ "mesig" för många...
Oj, det här blev en djup kommentar. Saknar att disskutera med dig.. :P

 

Linn tillbaka till HANNA:

Du har så sant Hanna. Negativ klang har det. Ett typexempel, igen, på att man syftar till kvinnor när man vill påpeka mesighet, känslighet osv. Så typiskt, och så tydligt i vårt språk. Och så vill inte folk se att vi har grymt traditionella och gamla uppfattningar om män och kvinnor, fortfarande, som hägrar runt och sprider dynga.

 

 

Den spännande fortsättningen följer...

Kategori:

Så många, vad att välja?

Jag har köpt tigerbalsam, soft, för att lindra min sträckning. Men vad är egentligen bäst? Det finns ju tusen olika alternativ. Var inne och sökte på google nyss och kom fram till denna sida, roligt att det ofta ska användas ord som trycker ner mammor och äldre damer. Check it out....
 
 
 
 


   
 
Djävulsbalsam
Klicka för förstoring
<a href="http://www.sportaid.se/images/djavulsbalsam.jpg?osCsid=6858a64f050a4b375b72730a1f988780" target="_blank"><img src="product_thumb.php?img=images/djavulsbalsam.jpg&w=100&h=100" width="100" height="100" hspace="5" vspace="5" border="0" alt="Djävulsbalsam" title="Djävulsbalsam"></a>

Beskrivning:
Ökar blodcirkulationen och ger värme. Innehåller bland annat spansk peppar. Väldigt "het". Ej för "kärringar"

Kategori:

Tisdag

Idag har varit en underbar dag. Halv elva började jag jobba med mitt solo, till min hjälp hade jag underbara Karro. Tillsammans har vi nu fastställt det hela. Nu är det bara att nöta, både på torsdag och söndag då vi har salstid.

Efter Dansen mötte jag upp Johanna på gymet, fortsatte därefter hem för att hämta Tobbe, duscha och byta om. Därefter bar det av mot stan igen för att avnjuta en helt underbar lunch på "romantiska" tacobar. En fet pastasallad för 72 kr, fick välja 6 stycken ingridiensen alldeles själv. Som på Subway, coolt. Jag tryckte på både keso, ägg och räkor....bra blanding? Hm...men det vart gott som tusikan iaf.

I solgasset fortsatte kärleksparet mot domkyrkan, för att skåda lite underbar gotisk arkitektur. Snacka om att jag är kunnig. "fniss" Nä, kulturhistorialektionerna från gymnasiet har inte fastnat lika mycket som jag skulle vilja. Älskar faktiskt historia.

Fasen så hemskt, förstå så mycket saker man lär sig, men så lite det är man kommer ihåg?
Ångest.

Runvandringen fortsatte och vi fick uppleva den mysiga och underbara stämningen i gamla linköping. Färden avslutades med att vi satte oss på en bänk bakom en lada och njöt av solen....tills dess att det blev för varmt och kände att det var dags att ta till flykten.

Så jag måste säga: Tack Rebecca för du gav inspiration till att åka på dessa ställen ;)


Nu äntligen är jag hemma efter en lång och trevlig dag. Jag har till och med hunnit varit på hälsokontroll och fått hälsointygen fixade. Men hur bra doktorn var...det känner jag inte riktigt för att prata om. Sämst. Det ordet kanske räcker.

Inside Domkyrkan!

Kategori:

Påsklov

Ja, så var det påsklov. Barnkalas och fest igår. Mycket trevligt med partyhattar, tårta och fiskedamm. Det var länge sen.
Ikväll blir jag förmodligen ensam. De flesta i klassen har åkt hem över lovet men jag har inte råd, och Karro ska nog träffa Masod och Tobbe är på lagfest. Tror inte att det är någon annan här? Men det kanske bara är bra, då får jag fokusera på lite saker som jag behöver ha gjorda. T.ex plugga in monologen, sångtexterna och fundera över solot.

Lite bilder från igår, snodda av Rebecca :)

Kategori:

En helt (o)vanlig dag?

Idag, torsdag, har varit en ovanlig dag. Vi har nämligen fått bära vanliga vardagskläder hela dagen! Shit, kan ni tänka er? Inte ens en sporttopp. Halv nio på morgonen bar det av till Norrköping, för att gå på guidad tur på en föreställning om ideal och anorexi. Bl.a. Himla intressant fast det som sas visste man redan, i princip. Men självklart är det alltid bra med lite repetition,

Sen på eftermiddagen blev de mera prat om anorexi. Tillbaka i dansstudion fick vi lite mera info av Sophia och lite olika uppgifter att lösa. Dagen slutade med att vi alla fick skriva lappar till varandra, med personligt positivt beröm. Jag tror alla kände sig lyckliga när vi gick hem för dagen

Det var då jag, verkligen. Jag tror jag aldrig har cyklat hem så fort. Och imorgon är det födelsedagsfest för Karro, Kristin och Tobbe. Jag längtar!!!! Livet är allt bra härligt ibland.


Negativt är min stäckning i baksida lår. BUHU BUHU. Jag vill vara hel tills Danmark Juh! Och de är om en och en halv vecka bara =/ shit. Tiden går himla fort. Måste styra upp mitt solo varje dag på lovet!
Kategori: