Helg

Åh. Jobbade långpass igår och kortpass idag. Så var det gjort. Nu har jag inte nån arbetstid förrän i mars. Glassigt.
Ikväll ska jag njuta av att min jobbångest har försvunnit. För som sagt, jobbångest lyckas jag alltid på något sätt dra till mig dagen innan arbete. Men Men, vad att göra. Jag kommer inte åt mina ångestknappar så jag får väl leva med det.

I övrigt var gårdagen (fredag) en lyckad dag. Streetdance och ragga hela förmiddagen, (jobb) och sedan mys med Karro och Tobbe framför American History X.

Vi är alla eniga om att det är en sjukt bra film, och Tobbe vill att det ska bli en uppföljare så att man får följa killens fortsatta val och vägar i livet. Visst vore det intressant att få se? Undra hur allt hade blive...

Sitter och mailar med Stina nu. Hon är i Thailand. Hon har fått massage tre gånger, badat och rest runt hur mycket som helst. Levt livet, säger hon. FY FAN så avis man blir! Och så står jag här och fiser på Stadium. (ta det inte ordagrant)
I miss you Stina! Come home ;)


Jag väntar ivrigt efter mitt brev från Laban. Tre veckor känns som en evighet. Det har inte ens gått en vecka. Hur ska jag stå ut?!! Får försöka fokusera på den glada nyheten att jag kommer hem på Sportlovet, för en biljett på 95 kr. Helt sjukt! Tacka vet jag SJ PRIO. Skellefteå, Here I come. Snart. Saknar hela min familj fantastisk mycket redan.


Kategori:

Stresshantering och hockey

Idag har varit en schysst dag. Hade streetlektion hela förmiddagen, började med ragga vilket var skitsvårt men roligt, och efter lunch hade vi vår sista lektion i stresshantering ute på Lunnevad. Rätt okej det också faktiskt.

Sen glömde jag förresten att berätta att jag åkte på samma plan som Charlotte Perelli när jag skulle till Helsinki.
Och nej, hon hade inte lika mycket smink som hon jämt brukar ha. Och ja, hon var mycket sötare i verkligheten och utan allt smink. :)


Ikväll blir det hockey. Tobbes hockey, med start om en timme. Tills dess blir det tv för fulla slanten; How I met your mother. NICE.Kategori:

Klantarsel

Alltså, smart jag är? Tåget till skolan gick kl.8.10 från resecentrum, men linn vaknade inte förrän hennes sambos klocka ringde kl. 8.15. Linn började omtöcknat förstå att hon inte ens gjort sig mödan att STÄLLA klockan kvällen innan.

Aja, kanske inte såå mycket att bekymra sig över. Det enda jag missade var en lååång föresläsning om förintelsen, som visserligen kunde ha varit intressant, men säkerligen tröttsam med tanke på tidens omfattning. Istället fick jag en lång och härlig morgon med Tobbe, som för övrigt inte fortlöpte sina åtaganden. Han orkade inte gå på jobbet. Shhhh* Don't tell anyone.

På tal om Engelska...idag var jag och köpte en Engelska-roman. Varför? Jo, för att om jag kommer in på Laban så måste jag bli godkänd i Cambridge. Lätt? Ne. Så jag måste komma in i Engelskan. En bok kan förhoppningsvis hjälpa mig en bit på traven. Nu minns jag inte vad boken hette, men det var nått med kärlek, andra världskriget, intriger och konspirationer med Londons premiärminister osv. Låter som någonting för mig. Kanske att den kan ersätta tomrummet som Lisbeth Salander lämnat efter sig genom att aldrig mer komma tillbaka. Och Kalle Blomqvist. Såklart.

Idag har det annars inte hänt så mycket, förutom en balettlektion och att jag, Karro och Tobbe tämligen gluffsat i oss varsit skrov på max. Nu är jag hemma hos Karro och har bl.a. försökt hjälpa henne att hitta hennes sportbh via tankekraft. Jag är verkligen en hjälpsam vän.

Kategori:

Tillbaka

Så var det gjort. Halv elva i morse kom jag tillbaka till Linköping med tåget, efter en lång vistelse på Arlanda. Spenderade natten halvsovandes på en soffa i Sky City. Men jag ska inte klaga ändå. Jag hade i alla fall en 60-kronors godispåse och en Aftonbladet att ägna mig åt. Inte fy skam.

Men jag måste erkänna att jag är trött som fan och har ont i kroppen nu. Det tog nästan ett helt dygn att ta sig hem efter att auditionen var slut. En audition som för övrigt var ASBALL! Jag fattar inte varför jag ens var nervörs från början?
Redan under lördagen fick jag känna på hetluften. Efter att en snäll gubbe visat oss vägen till teatern, (märk väl att mamma och Janne var med här, trötta efter en förvirrad bilkörning kvällen innan, framkomna i Helsinki kl. 23 istället för kl. 15) så satte workshopen igång. Direkt dansen började släppte nervositeten.

Peppatalk som "Det här fixar ju jag" och "Jag är minst lika bra som dom" började entra mitt huvud. Underbara känsla!  Tacka gudarna för att jag inte började jämföra mig själv med andra, på ett negativt sätt, som jag var rädd för...

Under denna dag började jag också prata med alla Finnar, eller ja, FinlandsSvenskar som några av dem var. Gud så förvirrande. De gick i Svensk skola och hade Svenskt modersmål fast dom var Finnar ändå tydligen. Hmmff?! Jag insåg med ens att jag visste väldigt lite om världen....

Här hittade jag också min svenska kompis, Sanne, från Karlsborg. Vi insåg senare att vi skulle med samma plan till Arlanda så vi planerade att slå följe. Väldigt angenämt för övrigt, när allt var över på söndagen kl. 14. satte vi kurs mot ett hotell, tog en tupplur på två timmar och blev sedan bjudna på gomiddag av två helsköna damer som hon kände. De var  dessa damer som alltså stod för hotellrummet som vi fick låna, när de var ute och tittade på konståknings EM. Eller var det VM? Himla värt egentligen, tänk att jag fick följa med Sanne till hotellet?! Om inte så hade jag väl gått runt i Helsingfors och irrat och känt mig ensam och utled.  Sanne.

Några andra från audition som jag snackade med :)


Om man ska gå in på själva innehållet på audition så finns det egentligen inte så mycket att berätta. Moderna-lektionen var en ren cunningham-teknik-klass. Väldigt enkla mönster, lätt att hänga med, men ganska svårt att få det rätt. Impron var inte heller så svår. Man fick sätta ihop lite egna rörelser efter instruktioner, och sedan jobba i grupp för att sedan visa upp för de övriga. Upplägget var samma båda dagar. Himla skönt. Inget nytt eller överraskande. Vi fick till och med ta del av Intevjufrågorna redan under lördagen.

Själv blev jag intervjuad av typ nån chef på Laban. Han pratade en sådan där RIKTIG engelska med accent.
Jag blev nervös bara för att det blev just honom jag skulle prata med. Själv känner jag att det är lättare att prata engelska med någon som inte pratar så himla perfekt själv. Men i det stora hela gick det ganska bra. Jag tror jag fick fram det jag ville, även om jag tappade ord och stakade mig ibland, och hade lite problem med grammatiken.......

Utöver dansen så fick jag faktiskt uppleva lite av Helsingfors, en stad som känns väldigt gammaldags. Man får en känsla av att vara i ryssland när man strosar runt på gatorna. Mamma och Janne håller med. Ja, mamma och Janne. Gud så skönt att ni kom och stöttade mig! Skönt att ha någon att äta middag med, snacka med, bli avslappnad med....så att inte alla mina tankar skulle komma att kretsa kring nervositeten för dansen. Vi bodde på ett väldigt lyxigt hotell också. Niiice. Med värsta gymet och de grymmaste sängarna. ( Men Janne låg i utdragsängen som inte var lika skön, bara för att jag skulle få vara utvilad. Hur gulligt var inte det?)

Tillsammans hann vi också med att gå på ett stort musem, Ateneum. Såg bl.a. en riktig Van Gogh-tavla. Hur coolt är inte det egentligen? Sa ja, jag är nog lite stolt över att jag till och med gav tid till en sådan kulturell grej som att gå på musem.

Älskade mamma.          

Janne testar maskinerna...          
Gammal känsla på tunnelbanan.Slutligen vill jag poängtera hur stolt jag är för att jag ändå rest och fixat mig fram till hotell och annat på egen hand. Jag kanske inte är så dålig på att lokalisera mig ändå :)

 
Kategori:

Snart på väg

Karro var hemma hos mig igår och käkade middag, kyckling med curry och ris. Gött. Dock inte lika kul att jag brände en omgång ris. Haha. Men det kanske man får räkna med när jag lagar mat?

Jag och Karro vaknade sömndruckna och tog bussen till skolan. Var med på moderna och eget arbete men kände mig inte fräsch, jag kanske inbillar mig för stundande audition men jag tror att jag är lite ur balans. Åkte  hem efter lunch. Hoppas bara balansen kommer tillbaka tills på söndag. Imorgon bär det av. 07.40 lämnar jag linköping och 13.00 med flyget från Arlanda.
Väl framme i helsingfors har mamma och janne förhoppningsvis hunnit till flygplatsen för att hämta upp mig på avtalad tid.

Spännande spännande. På måndag får jag komma med uppdateringar om helgens händelser.

Nu måste jag bara skriva klart den tusikans ansökan. Varför vill jag söka till Laban? Svårt. Och så ska jag skriva på Engelska....
Kategori:

Trött

Jag behöver garanterat sova nu. Och mina ljumskar bultar pga baletten. Men det är så det ska vara. Ska man bli bäst  så ska det väl kännas som att man är på väg att dö eller nåt.

Just nu längtar jag bara till att få ligga på en strand utomlands, och ja, om jag skulle råka känna mig död vore det för en gång skull välkommet. Inte röra en lemm med andra ord, tills dess att strandförsäljarna kommer förbi och serverar färsk ananas och melon. Mums* Drömmålet är för mig Mexico. Måste ta mig dit nån dag. Så småningom. Håller ni inte med om att det vore nice? Sen för att inte glömma bort Kina och deras långa stengrej. En mur har jag hört rykten om.*tihi. Måste upplevas innan den riktiga döden. Har några år på mig dock, tack och lov.


NU ska jag steka ägg. Stekta ägg är så sjukt underskattat.
Det är mycket är i livet som är underskattat för övrigt. Typ hela livet om när jag tänker efter.
Kategori:

Ananasen svider

Jag och Amanda har tryckt ris och nån biffgryta, och en massa ananas ikväll. Ni vet känslan av att ha ätit för mycket av det? Tungan blir alldeles sur och mungiporna känns alldeles såriga. Typ. Och Amanda har inget Lypsyl. Typiskt.

Annars har dagen varit bra. Jag, Karro och Linda missade dock bussen när vi skulle åka tillbaka till linköping från sången, som dessvärre hålles på skolan 4 mil utanför stan. Ack ack. Hur skulle vi hinna till jazzen? Jo, tanta från expiditionen var snäll och körde oss, hon skulle ändå åt samma håll! Yeah ;)

Sen har jag hjälpt Amanda lite med ansökningspapper. Känner mig duktig. Dock vart min stretch inte lika bra genomförd som tanken var från början. Fastnade i OC.


Nepp. Nu är det Kissa och gå och sov, och njutning av de sista sidorna av Stieg Larsson. Snart ingen Lisbeth Salander! Hur ska detta gå? Saknar Tobba redan. Känns lite ovant att sova någon annanstans nu. Haha:) Men det är kul också.

Tjohejsan. Ses imorgon.
Kategori:

Söndag

Och idag har jag fått vaknat upp med Karro. Hon fick åka med hem när Tobbe kom och hämtade mig igår från festen. Såg tv på förmiddagen och gick sedan en promenad hem till Karro och Kristin. Där satt jag och ugglade en stund innan jag tog mig för att gå tillbaka hem. Allt sedan dess har jag hunnit städa, skura och laga mat. Härligt när det är gjort :)

Nu ser jag tv men jag tror att jag ska lägga mig och läsa en stund. Den är ju så spännande...
men jag vill ju inte läsa ut sista Stieg Larsson heller, för det finns ju inga fler :( Inga fler färdiga iaf...
men kan dom inte bara publicera hans ofärdiga fjäde bok? SNÄLLA! Vill läsa!

Tobbe borde komma hem snart från matchen. Punkt. För idag.
Kategori:

En trevlig helg!

Igår var det 40-årskalas hos klasskompisarna. Två stycken fyller 20 dvs, så de slog ihop partyt.
Ja. En heltrevlig kväll som dock slutade lite tråkigare för Karro ;) Tur att jag fanns till hands. Moahaha.

Kort säger väl resten?

Kategori:

Mobilsate

Jaha. Nu verkar min mobil ha gått sönder. Fick nämligen ett sms i natt, läste det sömndrucket och släppte sedan mobilen till golvet. Jag har alltid min mobil på golvet. Så att ni vet. Tragisk nog resulterade sig allt i att jag vaknade 08.20 och insåg att min mobil var död och att jag började skolan tio minuter senare, missade bussen när jag skyndande mig ut, fick skrapa bilrutor och skrapa ihop till parkeringpengar väl när jag skulle parkera inne i stan.

Och nu när jag kom hem försökte jag få liv i telefonen. Men icket. Innerst inne har jag hoppats på att det bara var slut batteri, och att laddaren råkat "glappat" som vanligt. Men inte det heller.

UNDRA OM JAG HA R GARANTI PÅ MOBILEN? KÖPTE DEN I SOMRAS...MÅSTE JU HA EN TILL AUDITION ÅTMINSTONE SÅ ATT JAG KAN HA KONTAKT MED MAMMA OCH JANNE.
Kategori:

Torsdag

Ännu en torsdag är förbi. Har varit på banken och betalat auditionavgiften till Köpenhamn. 497 spänn, plus 50 spänn i avgift för att banken hjälpte mig och gav mig kvitto. Rätt okej ändå, stackars Amanda och Kristin som fick betala 250 spänn i extraavgift! Swedbank är bra på nåt iaf. In youre face Handelsbanken!

Sen har vi haft street, balett och improvisation idag. Riktigt kul! Man känner dock att man inte dansat street på ett tag haha. Kände mig lite lost. Höhö

Undra hur avancerad impron är i helsinkì? Gaah.
Kategori:

Hells

Åh jag älskar Hells Kitchen. Det är så spännande! Vill också kunna laga mat som de kan! Men jag kan väl nästan det, efter min underbara räkcurrygryta jag gjorde häromdan. Jag är fortfarande himla stolt! Haha

I övrigt kan jag berätta att jag hittat biljetter till stockholm-tur och retur för 50 spänn! Fy fan så värt :D
Nu gäller det bara att fixa biljetten till och från arlanda. När jag skulle betala funkade det inte. Dåligt=/ Hoppas det ordnar sig..

Over out for today. Linn is nervous for the Audition.
Kategori:

Skönt

Känns riktigt skönt att ha lagt in världens bästa musik i min mobil. Så nu funderar jag om jag ska ta mig en härlig promenad och bara njuta av den. Ja. Det ska jag nog göra.

Men kanske lite frukost först?
Kategori:

Helg

Gårdagen var slapp som tusan. Var inne hela dagen. Lyssnade på musik och såg på tv m.m.
Och kvällen blev trevlig med tv-tittande hemma hos Elin och Cassandra i deras lägenhet. Mycket snack om Björn Gustavsson och olika dansframtider. Väldigt trevligt!

Och idag har jag tagit mig genom arbetsdagen galant. Igår var jag lite orolig om jag skulle orka, för jag har faktiskt lite feber egentligen. Men det får inte hjälpas när man är en fattiglapp. Här måste man glädjas åt varje arbetstillfälle! Positiviten sprudlar. (Noooot.)

Och ikväll kommer Karro och en till hit för filmtittande. Är hur trött som helst. Kanske ska ta en powernap innan de kommer hit. Annars somnar jag kanske när de är här, och det vore väl otrevligt?
Kategori:

Fredagsledigt

 Till Fia: :

Mamma och Janne ska med till Helsingfors för att för att för det första få lite egen tid tillsammans, men också bara för att stötta mig så att jag inte ska irra runt i Helsingfors alldeles själv. Mammas påhitt. Hennes tanke från början var att bara hon skulle med, men Janne ville ju självklart med då också, och kom då med förslaget om att köra ned istället för att flyga som mamma tänkt. Så nu är alla helpeppade! :) Dock får de inte se när jag dansar, skulle kanske inte vara så väl mottaget om man började ta in föräldrar i auditionsalen.  hahahaha:) Istället får de väl upptäcka Helsingfors under tiden :)


Efter två dagars skola har jag grym träningsvärk. Men det är skönt. Verkligen. Efter julen...
Men jag tackar ändå för att vi blev lediga idag, gör ont bara av att gå. Synd dock att det var en streetlektion som försvann :(

Sen har Amanda här fått veta att hon också fått en plats i Helsingfors på audition, hoppas innerligt att hon vill med. Men hon var osäker pga pengar osv...
Hoppas...
Kategori:

Så var det klart

Nu har jag äntligen beställt biljetter till Helsingfors. Lite dyrt var det men det får jag ta helt enkelt :)
Och mamma och Janne har bokat hotell så nu är det bara att fara dit och känna stödet från familjen. Tjoho!
Fast hyffsat nervöst känns det ju!


Ikväll ska jag se på film med tobbe och njuta av tröttheten som infunnit sig i mina muskler. Vi hårdstartade med styrke och konditionspass i morse. Så det lär ju kännas imorgon!


  Och visst är mamma världens töntigaste men världens sötaste i cykelhjälmen inför vår skridskotur?!
Kategori:

Känns konstigt

Av nån anledning lyckas jag alltid bli på dåligt humör när jag anländer hem efter en resa. Så har det varit jämt, wayyy back in the days. Typ som när jag kom hem från Gothia, Turkiet, Indien och alla andra ställen...
Samma sak känner jag nu, typ en slags tomhetskänsla. Man kommer tillbaka till verkligheten, från det sköna och roliga i Skellefteå, och landar i lägenheten och tänker "jaha, nudå? Är det inte mer än det här?"

Denna känsla kommer gå över om någon dag. Det vet jag. Kroppen och själen måste kanske bara få tid på sig att smälta att de befinner sig i Linköping igen. Vem vet.

Men jag kan alltid glädjas över att jag varit duktig idag. Morgonen började med att vi fick veta att tåget var två och en halv timma försenat. Vi var inte ens i Gävle när vi skulle ha varit i Stockholm. Så det var bara att vänta.
Detta innbar också att vi missade vårt anslutningståg till Linköping, Från Stockholm. Så vi fick lov att boka om våra biljetter och stå i en jädra lång kö. Fast cred ska personalen ha. Kön gick tämligen fort faktiskt.

Kånkande och stånkande med packning och in i nr 15 mot Johannelund väl när vi vara framme i Linköping. Och allt sedan vi har kommit in genom dörren har jag hunnit rengöra hela kylen, packat upp och sorterat mina grejer från resväskan, varit och handlat, lagat Squashplättar med rökt lax och gräddfil och slutligen Tvättat. Som jag nu inser att jag har glömt för övrigt. Måste till Tvättstugan och packa upp.

Tobbe är tråkigt nog sjuk och jag känner att han mycket väl kan smitta mig. Jag har en stundande förkylning. Nu är det hockey på TV.

Och Sunnaåcupen igår var det roligaste jag gjort på nån vecka. Haha. Nämen faktiskt. Asball!
Kategori:

fortsättning...

Kategori:

Finally

Äntligen har jag lagt in jullovsbilderna på dator, en härligthet att skåda. Många roliga kort och en del mindre roliga. Här kommer flertalet festbilder och lite kort från bl.a. en skridskotur med familjen. :)

Kategori:

Hem

Så bär det av hem igen. Det är lustigt egentligen att jag kallar både skellefteå och Linköping för hem. En ovan känsla faktiskt.

Nu är det söndag och vårt tåg går kl. 19.10 från bastuträsk. Där ska jag ta avsked från min kära mor, och lämna detta underbara jullov bakom mig, även om jag verkligen skulle vilja att det varade längre.

Men ändå känns det inspirerande att komma tillbaka till vardagen, ta upp dansen, träffa klasskompisar och möta nervositeten inför alla väntade auditions....

Innan jag tar tåget ska jag dock hinna med Sunnanåcupen, som verkligen varit efterlängtat. Håller inte alla fotbollsspelare med om att det är det roligaste på året? Inomhusfotboll i all ära. Tanken var väl egenligen att jag kanske skulle spela med clemens, men nu blev det sörböle iaf. Synd dock att jag inte hinner vara med imorgon, kanske en final som gick förlorad..
Men, det här ska bli asnajs. Hoppas bara att Fridas gamla inneskor passar mig. Glömde mina i Linköping, BAJS!


Hejdå kära Skellefteå. Men vi ses snart igen till Sportlovet.
Kategori: