Johan Falklover

Griskväll med kakor, chips, läsk och chocklad. Tre filmer med Johan falk och det blir nog en fjärde på det. Kan faktiskt rekomendera filmerna. Om Tobbe lyckas hålla mig vaken. Kanske lite massage During? Min mage håller på att sprängas och jag är grymt inspirerad att fara ut och springa imorgon. Attans att Tobba inte har några löparskor med sig. Det hade annars varit väldigt trevligt. Det kanske får bli en promenad eller en sväng till badhuset...som sagt, finns inte så mycket annat att göra på söndagar.
Haha. Vi var på stan idag men Tobbe började känna bakfyllan och pallade inte trycket av allt folk runtomkring.
Det kan jag faktiskt konstatera, det är inte lite folk på stan här om lördagarna. Det var kö in och ut från HM. Grisigt det också.Kategori:

Gårkvällen

Först på vägen till att hämta Tobbe och sen middag på Enchiladas. Mums! Och krogen.
Kategori:

Tobbes ankomst (Jojjehs bror?)

Klockan är 02.45 och vi har just kommit hem från krogen. Det var skön musik och förfesten var nice. Tobbe var enda killen med agerade soft, icke full dirr efter planet. Bra. Det blev käk på enchiladasrestaurangen, mycket gott, och en vidare trevlig kväll. Frida är fortfarande ute i vimlet med en gengångare av Isak Nordahl, Johans brorsa.
Ett bildbevis här: IsaK Nordahl?
Helt seriöst Jojjeh, visst fan är det han? /Tobbe Tobbe Tobbelu (L)
Mer bilder imorgon/Linn, Ps. Isak lite smalare kanske? Ds.
Kategori:

Tobba och höstlov nästa.

Tobbe kommer om bara några timmar! gaaah va roligt:) ett lov med den pajken, kan det bli bättre? nu blir det till att tona håret för att få bort fläckar sedan permanenten,  och städning av lägenheten tills han kommer. Sen middag på någon restaurang och förhoppningsvis en visit hem till Lily och Rebecca, där det också förhoppningsvis försigår lite drickande. Tobbe sa att han kommer vara full redan när han stiger av planet. Vi får väl se hur det går med den biten.
Kategori:

sSSSTRETch

Allas vårat lunchgolv, stretchgolv och rastgolv. Man måste kliva över varandra på lunchen för att ta sig fram. Ibland kan man verkligen sakna microsar, bort och stolar. Kall mat funkar, men det är inte lyx.
Här jobbar vi hårt på sretchen iaf. Men lyckas jag nå vidare? Stelpinnen nr.1


Kategori:

Yoga

Sitter pa skolan och skriver igen. Väntar pa yogalektionen. Detta är den enda lediga timmen vi har pa hela veckan, sa väl när torsdagar kommer är man sa lycklig över denna ynka timme. 25 min lunch som enda rast under en dag är ganska krävande. Idag var ocksa sista dagen med varan hip-hop lärare, det kommer en ny efter lovet. Yes. Hoppas den nya läraren gar lite fortare fram, med lite hetare moovs. Hehö.   
Samtalet under pausen handlar om huruvida det kan finnas ett samband mellan kaffe och öl. Vi har kommit fram till att om man inte tycker om kaffe dricker man helst inte öl heller.
Stämmer det in pa dig? Det stämmer in bland flera här iaf.
Tjohej
Kategori:

Afro int

Okej det blev inge vidare afro. Men jag nöjd kan jag väl säga att jag är ändå. Det är helt okej snyggt. Inte wow, men okej.
Pedant?Ikväll blir det att börja nöta supernatural. Oc en sväng på glassbaren med några personer. Jaaada.
Kategori:

Stolt?

Har räknat ut att jag tränar 32,5 timmar per vecka och cyklar en mil per dag.
Det duger väl?
Kategori:

Afro?

Idag har jag lämnat in min cykel på lagning för punkteringen. Det var på tiden. Han fick byta både inner och ytterslangen, gick inte att bara fixa punkteringen. Så nu hoppas jag att det nya däcket ska hålla måttet för denna vinter! Känner mig riktigt nöjd faktiskt.
Nä, nu blir det en dusch och ett försök att upptäcka mitt afrofrull till hår.
Kategori:

Moster Fia :)

Till fia och pg: tackar för gratulationerna!:) hoppas mitt nummer fungerar framöver, tror då att jag ska ha skrivit ut rätt nummer här. Så ni är ute och reser, det var det värsta:) hoppas ni har det skönt och kan stressa av lite. Det lät ju himla bra och riktigt varmt! Många kramar på er båda!
Kategori:

Anna och Frida sötnöt (ter?)

Sjusovarna eller vad?? Anna ligger också och ojar sig över sitt blåmärke på höften som hon skaffade sig när hon "råkade" ramla in i en bänk, och väggen bakom den i fredagsnatt. Ahh, det var ruskigt roligt att skåda.
Kategori:

fortsättning bilder, fredag

Shit. Vaknade alldeles för tidig denna söndagmorgon. Kl. 09.00, vilket egentligen nu är 08.00. Morgonen går segt och anna och frida sover FORTFARANDE. Vad ska jag ta mig till? Jo, jag lägger in nån bild till från i Fredags. Jag ligger också och undrar när kan jag kan duscha nästa gång. Imorgon kväll kanske. Frida sa att man borde vänta två dagar med det efter en permanent. Så jag litar på henne. Grejen är bara den att vi tänkte gå till badhuset idag. Men jaja, man kan ju inte klaga på att bli brun. Jag får inta solariet helt enkelt!!!
Kategori:

Shopping hela dagen och pentning

Festen igår vart najs. Först var jag rädd att anna hade kommit bort i staden eftersom hon inte anlänt från alperna ens vid 5. Men hon kom till stan och vid nio-tiden bar det av till festen. Det blev gott vitt riesling vin att festa loss med. Underbart! Många i klassen var på festen, inklusive tyskarna! Bra att vi danskar och svenskar börjar socialisera mera med dem! Vid halv två stoppades förfesten och det var dags för utgång, men jag och Anna avbröt och vände väl inne i centrum, för att istället frossa loss på McDonalds.
Idag har vi spenderat hela dagen på stan, shopppandes som tokar. Avslutningsvis gick jag in på en frisör för att permanenta mitt hår. NAJS! Nu är det äntligen klart och med en massa hårprodukter ser det hyffsat ut. Jag är ganska spänd på att se hur det blir när man får afro på riktigt efter nästa dusch.
Idag :)
Några kort från igår blev det inlagt idag iaf :)
Nu blir det att bädda ut och se film och ta vara på tiden som Anna är här. Hon åker natten mot måndag igen.
PS. INGA KÄNNINGAR AV TYSKT VIN NU DAGEN EFTER. Va bor jag i för land?! Ds.
Kategori:

In action på modernalektion


Kategori:

Festen:)

Korten sen i lördags:
Födelsedagsbarnen:) Hårfix.
Kategori:

Konst

Här spenderade vi vår lördag med anna....på museet alla la masters: pinakoteken:
Här ett kort och bevis på en äkta monet :D mäktigt!!
Mer hann jag inte ladda upp ivkäll iaf. Har varit och ätit födelsedagsmiddag för Sanna i min klass. Det blev vegburgare med pommes. Shit va gott. Det är den nya favoriten! Smakar seriöst bättre än vanligt burgarkött!
Kategori:

Money money

Okej, jag la inte ut korten igar kväll. Det blir ikväll. Vi fastnade i filmen "När mörkret faller". För er som inte sett den filmen är det en mastefilm. Absolut en av mina favoritfilmer! Ovanligt bra för att vara svensk ocksa.
Pa jazzen dansar vi just nu till Abbas "Money Money Money". Asroligt. Kul att fa fula sig lite ibland när all annan dans är sa seriös. Ni skulle bara se hahah.
Nu väntar modern dans med en gästlärare som tydligen ska vara asbra, och ta fram allas "Curv" ordentligt. He bli nice. Anna stannar kanske till imorgon iaf. Och kommer förhoppningsvis tillbaka till oss till helgen efter vandring i alperna. 
Tjara i väntan pa bilder.
Kategori:

Söndag efter födelsedagen

Tackar alla som har grattat mig, även på facebook:) Uppskattat! Min födelsedag blev hur lyckad som helst. I fredags anlände Anna, helt safe, till centralstationen vid 9-tiden. Direkt åkte vi till några klasskompisar och började pimpla vin och käka kex med ost. En himla trevlig kväll, där Anna verkligen fick prata av sig efter hennes dittils tysta och ensamma resa. Men hon verkar ha haft det bra i Berlin iaf. Råkade dock glömma sin I-pod på planet så jag lider med henne där. Försöker peppa henne nu att åka vidare till alperna efter detta. Det är ju ändå bara en timme bort med tåg.

Våra födelsedagar tillbringade vi på konstmuseum (De stora mästarna van Gogh och Monet gjorde intryck) från kl. 10.00 till 13.30, statsvandring och shopping därefter till 17.00, och vidare med fest och alkohol hemma i vår lilla lägenhet. Ca. 12 stycken tryckte in sig här. Shit att vi lyckades! Utgång blev det till en klubb jag varken vet vad det heter eller ligger. Var inte vidare uppmärksam under vägen dit. Musiken sög men folket var ovanligt normalt för att vara Tyskland, så jag tror att vi hamnade ganska rätt för kvällen. Avslutningsvis unnade vi oss självklart ett skrov och taxi hem. :)
Nu ligger vi här och jäser efter två sedda Disneyfilmer. Jag säger bara: Skönheten och Ringaren äger!!!!!
Troligtvis blir det filmtittande de resterande timmarna.
JAG SKA LÄGGA IN BILDER FRÅN I HELGEN IKVÄLL. JAG SKA. MEN INTE NU, HEHE.
Imorgon ska Anna följa med mig på skolan och kika på dans. Det blir najs. Hoppas hon tycker det också. Hehe.Tjingeling så länge till bilderna kommer!

Kategori:

1000 kronor spenderat på cykel, däcklagning och tunnelbanebot :(

Jag höll på att bli förd till polisen idag. Efter att jag för andra gången fått punka på min cykel och inte hunnit lämna in den för lagning, bestämde jag mig för att åka tunnelbana. Imorse försov jag mig och hade ingen tanke på att stanna upp för att stämpla biljetten. Självklart skulle kontrollantsnubben befinna sig i samma vagn som jag. Eller rättare sagt, kliva in i samma vagn som jag, vid en hållplats som jag höll på att gå av vid av misstag. Varför kunde jag inte slutföra mitt påbörjade misstag och hoppa av en hållplats för tidigt?.... Iställert för att vända på klacken och rätt in i vagnen igen, där snubben just hoppat på. Då hade jag aldrig behövt visa biljett. Inte heller bli krävd på att visa pass, id och kanske bli förd till polisen. Om jag inte betalade 40 Euro. Cash.

Jag kunde inte ens få en vanlig böter på papper. Som hemma. Nejdå. Här i tyskland använder vi ingenting annat än kontanter. Så frågade jag om han tog Visa och då verkade polistankarna helt plöstligt försvinna ur hans skalle. Jag fick istället åka tre hållplatser för långt och gå en bit med gubbarna för att ta ut pengar.
Har jag blivit lurad? Pengarna kanske hamnade deras egen ficka. Men jag är för liten för att våga trotsa sådana auktoriteter. Nej. Men min slutsats är iaf att det inte är menat att jag ska gå obemärkt förbi om jag bryter regler. Jag som gör det så ofta. NOOOT! Är gud mer givmild mot personer som trotsar lagen jämt? För man hör ju om folk som kommer undan stup i kvarten.
Frida undrade varför jag inte sprang.
Är det smart tycker ni? Är det nåt man borde prova om man är brave? Tror ni kontrollanterna skulle springa efter?
Frida frågade också om kontrollanten var tjock. Om så var fallet, så skulle det definitvt vara värt att försöka sig på en flykt. Frida, du är så smart. En förebild när jag står som förstenad.....hmmmf.
Ikväll blir det till att smälta detta. Får försöka fokusera på den väntade helgen som kommer innehålla ost och vinkväll imorgon, och födelsedagsfest för mig och några andra på lördag. Och att Anna förhoppningsvis kommer förbi. Nu ska jag också titta på svenska hollywoodbrudar för första gången. Mest för att själv få mig en uppfattning om hon är så dum som alla påstår.Kategori:

Vinter kommer även till munchen

Idag har det snöat för första gången, och graderna börjar sjunka mot noll. Älskar detta höstväder. När löven är gula och luften frisk. Men snart ska väl allt falla av och bli mörkt och trist. Som allting annat som är typiskt....t.ex att jag fått punka igen på min cykel, på framdäcket denna gång.
På lördag fyller jag 21 år och då blir det födelsedagsfest med klassen. Två andra fyller också. Troligtvis blir det utgång. Känner att det är dags att upptäcka munchens uteliv! Och som grädde på moset kommer nog Anna Öström hit då! Och vilken timing att hon fyller år samma dag? :) Bara det känns värt att fira. Och vad imponerad jag blir av att hon far ut och reser själv. Det måste vara riktigt personutvecklande.

Vardagen har börjat sila in och kvällarna går mestadels åt att se serier på datorn. Hyffsat nördigt. Vi har nött tre säsonger av Veronica Mars och jag är helt nedslagen av att det troligtvis inte kommer en fjärde. (en upptäckt efter mycket googlande och faktaletande). Och seriöst, jag är förälskad i Logan i serien (Jason Dohring). Förlåt Tobbe. Men du har ju Jessica Alba.Fick de varandra tillslut????!

Kategori:

Bilder

Först lite oktoberfest och förfest hos oss :)
den manliga folkdräkten. inte en jäkel hade normala kläder.
Och så till lägenheten:
vår fotovägg, snedvridet. ett tips, vrid huvudet åt höger. haha.
köket och toan till höget om bokhyllan längst fram och lilla sovalkoven till vänster.
Så här ser det ut direkt när man kommer in.
Kategori:

Come on now sugar, bring it on bring it on now

Lisa jag har sett dina kommentarer, tackar för dem:) det är kul att höra av dig och jag hoppas allt är bra med dig :) men jag har inte kommenterat allas inlägg haha:) Är inne lite för sällan och skriver för sällan för att få med allt jag vill ha sagt. Men jag ska bli bättre nu när jag fått internet :) Men desto viktigare är ju att faktiskt har ett nytt tyskt nummer, som alla borde få tal del av. Så här kommer det: (0049, landsnummret om ni vill ringa), annars 015222325685.


Haha ja jag ska försöka se i mina inställningar hur man får bort capslock-skiten ;) Men nu börjar ju sverige-danmark så det blir nog imorgon. Inklusive att lägga in kort. Det har varit för stressigt idag.

Att vara på badhuset och basta och trycka i sig 4 burkar chokladpuddingspaket och 12 kakor till middag är ju riktigt tidskrävande. Eller?
Kategori:

JP

Hahaha jp klaga bäst du vill på bloggen. Det är iof befogat. men nej, ingen caps här, så vitt jag kan se.
Har du ägnat någon tanke åt att din dator kanske är sämst? ;);););)
Kategori:

Fredag. 3 veckor kvar till lov och Tobbas visit.

Okej. nu har vi internet hemma så nu skall jag börja skriva oftare. lovar. Ska kolla om det svarta Fia, är dock inge vidare på sånt men det kanske går att fixa:)
Anna, självklart ryms du här. Vi har en bäddsoffa där en pers till ryms bredvid frida, och vi har även en luftmadrass som man kan pumpa upp om man vill rymmas ännu fler. Det blir ju självklart trångt men för mig spelar det ingen roll. Men annars ordnas det säkerligen med boende, alla i klassen bor i större lägenheter än jag. Haha :)
Ikväll blir det kanske bio eller kanske en fika med några i klassen. Imorgon ska jag ta tag i saken och lägga in lite bilder här. Det är bara så jobbigt för att det tar en evighet att ladda upp korten.
Har varit hemma en och en halv dag denna vecka, pga av sjukdom. Hade ont i huvudet men främst ruskigt ont i kroppen. Var så trött att jag  inte orkade hålla upp armen. Knappt. Men nu är allt bra.
MEN VILL NI VETA NÅT NAJS? VI HADE 20 PLUSGRADER HÄR IGÅR, HALV SJU PÅ MORGONEN. TEMPEN MITT PÅ DAGEN HAR JAG INGEN VETSKAP OM MEN JAG ANTAR ATT DET VAR ÄNNU VARMARE :)
Kategori:

Efterlängtad helg

OKej. Fick punka idag pa vagen till skolan. Där rök föreeställningen om att det skulle vara säkrare att köpa en cykel med tjocka däck. Nu blir det till att dra cykeln den timmes langa vägen hem. Lämna in den pa en cykelaffär och hoppas pa att det inte blir för dyrt. Men men. Vad att göra?
Ikväll blir det till att äta middag ute med tjejerna och sedan ga pa dansföreställning. Självklart tar jag med Frida som är lyrisk över att fa ga och se modern dans. Sedan titten pa skolan igar överväger hon till och med att börja nybörjarbalett. Inte illa pinkat?
Men hör och häpna, hon trodde att balett var lätt (för att det sag lätt ut), vad säger ni om det dansvänner? När jag visade henne hur hon skulle göra en riktig developé, fick hon kramp i rumpan. DÄR FICK HON. Ingen far säga att balett är lätt träning ;)


Kul Hanna att du läser här, sa fort jag far mitt eget internet ska jag läsa din konstant ocksa :D miss you :)
Kategori:

Inrett och klart

Idag följde Frida med mig pa skolan. Jag är fortfarande kvar och inväntar yoga och klassamtal medan hon akte hem för att ta sig bort till cafét med internet, sa att hon möjligen kan lägga in bilder pa varan underbara lägenhet. Hoppas hon kommer ihag det bara. 

Igar inredde vi klart och det blev hur fint som helst!! Jag dog typ! När vi väl tänt alla ljus och spotlightsen insag man hur himla snyggt det blev. Seriöst. Vem som helst skulle älska det. Just nu tycker jag att jag har rätt till att skryta. 

Men att Frida sag pa Balett, Modernt och Hip-hop var himla kul! Det var första gangen hon sag mig dansa. Hon höll dock pa att somna en stund men fick tillbaka lite energi till Hip-hopklassen efter lunch.
Nu är det inte länge innan Tobbe kommer hit under mitt höstlov. I slutet pa oktober. Det blir nice. Funderar pa om vi ska ta en tripp till Alperna! Biljetterna är billiga. Det blir mys. Längtar TOBBE!
Kategori: