Onsdag tredje veckan

Möblerna kom i mandags halv atta. jag hade tappat modet med plötsligt blev dagen meningsfull. nu är det mesta pa plats förutom skafferiet/bokhyllan. Behöver verktyg som vi inte kunnat lana än. Soffan, mattan, rumsbordet, spotlightsen och fondtygväggen blev asheta iaf. När allt är klart blir det bilden här dirr. 
Saknar alla er där hemma! Nu har jag floorbarre. Gotta go you know ;)
Kategori:

Inredningsdag om möblerna väl kommer

Okej, kanske är att ta i med 12 kvadrat. Men det var vad hyresvärden hade sagt till en klasskamrat till mig när hon blev visad lägenheten. Men jag tror att den är större. Faktiskt;)
Nu ska jag duscha efter dagens klasser och snart väntar första tyskalektionen. Det sägs att den är lite b-ig och att man inte kommer lära sig nat. Snart kan jag göra en egen bedömning.

Kroppen känns tack och lov bättre idag. Mina skinkor har inte kramp. Halleluja för bastu!
Kategori:

Fridahelg på 12 kvadrat!

Aight. Frida kom i torsdagskväll, med allt för mycket packning. Gjorde lite ont i axlarna av att hjälpa henne att bära. Insåg senare att det var hela Twilight-serien som gjorde sig påmind i axelväskan. Bra att hon tog med dem dock, började läsa lite och jag tror att jag är fast.
Första kvällen gick ut på att installera den nya, trycka in hennes kläder i garderoben vilket faktiskt gick över förväntan. Allt gick in och hon behöver inte ens en byrå för underkläder. Nice. Frida ditt äckel, tog typ två ombyten för att slippa övervikten på flyget. Hehö.
Fredagen ägnade den lilla damen åt att sova hejdlöst och köpa ett citronvatten med 29% socker. Och att inte förglömma....dasspapper. Vi har fortfarnde inte fått upp draperiet som skall bli vår toadörr, men vi har redan testat varanda genom att kabla öppet inför varandra, så jag ställer mig väldigt positiv till denna livsstil. Damen fick också träffa mina klasskompisar genom ett avslappnat besök på badhuset. Man kan inte socialisera på nått bättre ställe än i en ångbastu. Tills vi blev utskickade för att vi, eller troligtvis jag, pratade för högt.
Senare blev det till att fira med en flaska rödvin, vilken kostade 20 kr. VÄRT?!!!!! JAAA. VI LÄR JU FIXA ETT LAGER? Fortsatt blev det nötning av första säsongen av Greys anatomy. King serie. Vi fick det riktigt mysigt, trängdes i min lilla lilla sovalkov, la datorn på min resväska som fick agera tv-bord, och kopplade in mina små högtalare som surroundsystem. Till detta avjöt vi en DÖGOD yoghurt med 52% socker. Shit. Mycket socker i detta land. Man får se upp. Så framöver lär ju yoghurt bli vårt snacks. Inte allt för tokigt ändå.

Lördag blev det uppstigning vid halv nio för att göra oss i ordning för en lång dag av shopping. Första anhalten blev en loppis vid Olympiapark, där vi fyndade bl.a. ett våffeljärn och varsin cykel för endast 35 euro. Värt, igen. Ja!
Sen blev det cyklarna i tunnelbanan, hem och packa om, och tunnelbanan igen på väg mot Ikea. Inte förrän halv fyra var vi framme. Kundvagnen i högsta hugg och efter ett antal timmar var vi klara och kom undan billigt med endast 2000 spenderade kr var. Vi delade på allt. Imorgon, Måndag, kommer alla möbler och vi kommer lätt få den snyggaste lägenheten av alla. Och minsta. Men det kan vi inte ändra på.
12 kvadrat. Jag säger det igen. 12 kvadrat.

Anyway...vi var inte hemma förrän halv tio, pga ruskigt dålig service av Ikeas personal. Biträdet nekade att hjälpa mig för att jag inte kunde tyska. Vad liknar det?
På grund av det unnade vi oss själva en stor chokladkaka var och mumsade i oss dem inför ännu något avsnitt av Greys.
Söndag är dagen idag, och vi har åter igen besökt badhuset. Alla affärer, till och med dem för livsmedel, är stängda. Så ont i kroppen som jag har behövde jag detta badhusbesök. Lärarna uppmanar oss hela tiden att basta för att det ska vara bra för musklerna.
Idag har vi också hunnit med att tvätta några tvättar och glufsat i oss kulglass, och nu sitter vi här åter igen vid samma café och undrar när vårt eget internet kommer. Jag hoppas på i veckan. Det är allt jag kan säga.
Sms kan fortfarande folk skicka till mig fastän jag är i munchen mina vänner. Vore uppskattat ;) Eller ett samtal som inte blir för långt haha.
lägenheten första dagen med mamma. toa och kök rakt fram till höger, och sovalkover vänster om detta. I veckan blir det bilder på slutresultatet :)
Kategori:

Nr. 2

Jag har upptäckt att det finns en dator att använda pa skolan. Wohow! 
Idag har vi haft balett, modern, hip-hop, jazuzcoatchning och klassamtal. Egentligen yoga ocksa. men det börjar nästa vecka.
Ikväll kommer frida och da ska vi mysa och kanske handla hem lite mat sa att min kost blir lite mer vettig.
Nu väntar min cykelkompis.
Tror jag für internet nästa vecka.
Kategori:

First message

Al right. Nu är jag här, i världens ände känns det som just nu. Mest för att jag inte har internet och typ ingen kontakt med omvärlden. Just nu sitter jag med två klasskompisar på ett cafe, dricker en shailatte och snyltar på internetuppkoppling. UNDERBART! Att man är så beroende av detta enda?

Lägenheten är otroligt liten men jättemysig. Ett härligt tyst plejs att komma hem till efter en utmattande dag av dans på skolan. Och jag menar utmattande. Man har konstant ont i kroppen och hur mycket man än stretchar så blir man bara stelare. Just nu sitter mitt mest ömma i högra skinkan. Så att ni vet. Tänkte att det var viktigt.
Första helgen var underbar kan jag meddela. Jag och mamma kämpade oss fram mellan olika tunnelbanor och gator, ibland blev det fel men oftast rätt. Vårt lokalsinne räckte trots allt. Många promenader blev det och besök på Ikea och en citysightseing med en sån där stor buss där man sitter på taket. Den dagen gav oss positiva bilder av staden, till skillnad från första då vi direkt råkade hamna på bordell och strippgatorna. Ooops. Mamma övervägde att inte komma till jul. Moahaha.
Vi är 34 stycken i klassen, kan ni förstå hur trångt det blir i en danssal? Otroligt. Vi är mestadels svenskar och dansar, bara ett fåtal tyskar och nån från Italien. Det känns ganska bekvämt att kunna prata svenska med de flesta. Kanske är därför jag inte riktigt fattat att jag flyttat utomlands? Anyway, lärarna är också helt underbara och jag man lär sig så sjukt mycket hela tiden. Jag känner definitivt att jag kommit rätt.
På torsdag flyttar Frida in, hon är hyffsat nervös inför resan vilken inkluderar en mellanlandning. Peppa henne för guds skull, någon ;) Väl när hon kommit ska jag styra upp min mathållning. Jag är inte alls bra. Eftersom köket är så litet känns det sjukt oinspirerat att laga mat. Så det blir oftast ägg, yoghurt eller mackor till mackor och lunch. Frukt också kanske. Lunchrasterna vi har är dock helt sjuka. Bara en halvtimme långa! Det är liksom den enda rasten på hela dagen. Emellan klasserna har man bara tio minuter och på det hinner man knappt byta om och kissa.
I munchen stad och sightseing. :) Det kan även tilläggas att jag var ute på oktoberfest i helgen och att jag gärna lägger ut fler bilder från det, men nu stänger fiket så jag hinner inte....
Tjohejsan tills dess då!
Kategori:

Bye

SIsta inlägget innan jag åker. Nu känner jag mig tom. Inte nervös, inte ivrig. Inget.
Allt på planet. Uppmanar än en gång att alla ska skaffa skype så jag kan prata med folk.
linn.lundmark är mitt användarnamn
Håll tummarna för mig. Hoppas hyresvärden möter mig så att det inte skiter sig.
See you.
Kategori:

Söndag igen, konstigt

Nu börjar nedräkningen för min resa till Tyskland. Den här bloggen tänkte jag rusta upp och starta igen om jag bara börjar förstå hur man gör. Snart så kanske det ser lite bättre ut. Kanske löser det ikväll.

Men nu blir det surströmmingsmiddag hos mormor och morfar ute i stugan. Oförglömligt.
Kategori: